امضای تفاهم نامه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با اداره اوقاف

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان اوقاف و امور خیریه تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

1401/02/30
|
10:16

به گزارش رادیو زیارت، براساس مفاد این تفاهم نامه موارد مشترک همکاری میان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و سازمان اوقاف و امور خیریه ایجاد کمیته مرمت و بازسازی و ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی است.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: برای اینکه یک نقشه راه ترسیم کنیم یک تفاهم نامه کاملاً اجرایی با سازمان اوقاف و امور خیریه امضا کردیم.

سید عزت الله ضرغامی با اعلام آمادگی سازمان اوقاف و امور خیریه برای ارائه خدمات مرمت و بازسازی دربقاع متبرکه گفت: این مکان‌ها هم به لحاظ گردشگری و هم ازجنبه زیارتی بسیار مورد توجه مردم است و ازکشور‌های دیگر نیز سالانه تعداد زیادی زائر به بقاع متبرکه و امام زادگان می‌آیند.

در ادامه رییس سازمان اوقاف و امورخیریه گفت: ما اهداف مشترکی با وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی داریم یعنی اگر قرار باشد مرمتی در ابنیه تاریخی انجام شود باید با هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی باشد و امیدواریم با امضای این تفاهم نامه این مسیر هموار‌تر از گذشته شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه میان این سازمان و وزارت میراث فرهنگی افزود: این تفاهم‌نامه مشکلات زیادی را حل می‌کند و سنگ‌های پیش رو را برمی‌دارد.
وی گفت: تلاقی فعالیت ما با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در چند جا باید مدیریت می‌شد که این تفاهم‌نامه ما را به این مدیریت نزدیک می‌کند؛ به‌عنوان مثال بسیاری از بقاع متبرکه جنبه میراثی دارند؛ در درجه اول می‌توانیم به اداره 2 هزار بقعه متبرکه رسیدگی کنیم و بعد می‌توانیم تا بیش از 8 هزار بقعه پیش برویم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: بحث دیگر کاروانسرا‌های قدیمی است که ما درگیر مسائل وقفی آن هستیم و وزارت میراث فرهنگی نیز درگیر مسایل میراثی آن‌هاست؛ در قبرستان‌های قدیمی هم تلاقی فعالیت داریم؛ برخی ابنیه ما اثر میراثی است؛ نباید فرصت‌سوزی کرد لذا باید تصمیم بگیریم تا کار‌ها انجام شود.
حجت‌الاسلام خاموشی با اشاره به حل بسیاری از مشکلات با امضای این تفاهم نامه تصریح کرد: پس از امضای این تفاهم‌نامه باید تیم مشترک تعیین شود و تصمیم بگیرد و کار را پیش ببرد؛ معتقدیم باید به قواعد شما ملتزم باشیم، اما این قواعد نباید دست و پا گیر باشد.
وی گفت: بقاع متبرکه نشان‌دهنده هویت دینی مردم است، ما بقاع متبرکه را به چند جهت رسیدگی می‌کنیم؛ دلیل مهم این است که پر رونق و محل رفت و آمد مردم هستند؛ هیئات شاخص می‌توانند در بقاع وارد شوند؛ حلقه‌های قرآنی زیادی را در بقاع متبرکه شکل داده ایم؛ همچنین میزان استقبال مردم در لحظه تحویل سال در بقاع بی نظیر است.
در ادامه این مراسم، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از همفکری و همراهی حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی که منجر به امضای این تفاهم‌نامه شد تشکر کرد و گفت: رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نگاهشان کارشناسی و متعهدانه است؛ انشاءالله این تفاهم‌نامه بتواند خروجی‌های قابل قبولی داشته باشد.
عزت‌الله ضرغامی تاکید کرد: ابنیه ماندگار در پرتو تفکر دینی ساخته شده است؛ دین، اعتقاد، مذهب و ایمان ریشه خلق آثار ماندگار تمدن تاریخی است.
وی ادامه داد: با بررسی آثار اسلامی مشاهده می‌کنیم که میراث فرهنگی ما در نگاه ارزشمند دینی شکل گرفته است و دین و اعتقادات نقش محوری در میراث فرهنگی دارند.
وزیر میراث فرهنگی خطاب به مدیران کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: زمینه‌های همکاری آسان با اوقاف محیا شده است و اختلاف بر سر مسایل جزئی مهم نیست؛ از مسایل جزئی فاصله بگیرید و به مسایل مهم بپردازید.
ضرغامی افزود: پیشنهاد می‌دهم سالیانه به همکاری بین این دو دستگاه (اوقاف و میراث فرهنگی) در یک استان جایزه بدهیم و یک زوج معرفی کنیم و بگوییم این زوج با تفاهم توانستند کار مهمی را انجام دهند.
در پایان این مراسم، رئیس سازمان اوقاف در جمع خبرنگاران گفت: به‌طور طبیعی ما در بخش‌های مختلف با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تلاقی ماموریت داریم؛ در مرمت ابنیه مذهبی باید قواعد و قوانین میراث فرهنگی را رعایت کنیم.
حجت‌الاسلام خاموشی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تفاهم دو دستگاه در جغرافیای ایران در استان‌ها این مسیر هموارتر از گذشته پیش رود.
مراسم امضا تفاهم‌نامه میان سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امروز صبح در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد و مدیران کل اوقاف و امور خیریه و مدیران کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان‌های مختلف به‌صورت ویدئوکنفرانسی در این جلسه حضور داشتند.

دسترسی سریع